Marita Brukthandel jubilerer: Både Drammens Tidende & Buskeruds Blad og Eikerbladet har tidligere skrevet store artikler om Marita Brukthandel. Artikkelen ”To år med suksess” kan leses her:

Lene Ebbestad – Eikerbladet:

– Vi har vokst frem som en liten kulturinstitusjon i nærmiljøet, sier avdelingsleder Martin Rosenhoff.

– Vi er stolte over hva vi har klart å få til. Vi er en avslappet gjeng med en uhøytidelig stemning. Det tror jeg alle kundene våre setter pris på, sier Rosenhoff. Hovedmålet med Marita Brukthandel er å kunne tilby arbeidspraksis med trygge og gode rammer til mennesker i en vanskelig livssituasjon, som av ulike årsaker trenger hjelpe ut i arbeidslivet.

Samfunnsnyttig – Gjennom disse årene har vi vokst fram som en liten kulturinstitusjon i nærmiljøet, og ikke minst bidratt med samfunnsnyttig arbeid gjennom vår arbeidspraksis, sier Rosenhoff. Fem dager i uken får personer som er i en vanskelig livssituasjon være hos oss og motta arbeidspraksis som skal ruste dem for å kunne komme ut i normalt lønnet arbeid., legger han til. Selve bruktbutikken, som er en av Norges største i areal, er åpen tirsdag ettermiddag og lørdag formiddag. Men det er liv og røre i de gamle lokalene i Mjøndalen hele uken. To dager i uken holder butikken åpent for utsalg, og hver gang står det en kø av spente kunder utenfor når de åpner.

Vi jobber i utgangspunktet med mennesker, men vi har lært en del om det å drive butikk i løpet av disse to årene. Nå har vi funnet formen vi ønsker å ha i butikken, og vi har mange faste kunder som kommer innom oss for å handle eller for å ta en vaffel og en kopp kaffe i kafeen, sier Rosenhoff.

Samlingspunkt

Kafeen i andre etasje ble fort et samlingspunkt da den åpnet.   – At kafeen fungerer som et samlingspunkt for mange, setter vi stor pris på, sier Rosenhoff. I butikken finner man alt fra klær, bøker og andre småting til møbler. Og omsetningen i butikken øker for hver uke.   – Alt vi har i butikken er donasjoner fra mennesker i nærmiljøet. Disse menneskene er også med på å gjøre driften av Marita brukthandel mulig, sier Rosenhoff. For ved siden av de tre ansatte og de som er i arbeidspraksis, er de avhengig av de mange frivillige som hjelper til med å hente og sortere varer.  – De bidrar ikke bare med det fysiske arbeidet. De har ofte livserfaring og sosial kompetanse som hjelper de som deltar i arbeidspraksis. Det er en vinn vinn situasjon begge veier, sier Rosenhoff.

Gir av overskuddet

Deler av det fremtidige overskuddet av driften går til å finansiere annet arbeid i regi av Maritatiftelsen, samt støtte et rehabiliteringssenter for kvinner som har blitt utsatt for prostitusjon og grov vold i Kambodsja.

Lene Ebbestad – Eikerbladet:

– Vi har vokst frem som en liten kulturinstitusjon i nærmiljøet, sier avdelingsleder Martin Rosenhoff.

– Vi er stolte over hva vi har klart å få til. Vi er en avslappet gjeng med en uhøytidelig stemning. Det tror jeg alle kundene våre setter pris på, sier Rosenhoff. Hovedmålet med Marita Brukthandel er å kunne tilby arbeidspraksis med trygge og gode rammer til mennesker i en vanskelig livssituasjon, som av ulike årsaker trenger hjelpe ut i arbeidslivet.

Samfunnsnyttig – Gjennom disse årene har vi vokst fram som en liten kulturinstitusjon i nærmiljøet, og ikke minst bidratt med samfunnsnyttig arbeid gjennom vår arbeidspraksis, sier Rosenhoff. Fem dager i uken får personer som er i en vanskelig livssituasjon være hos oss og motta arbeidspraksis som skal ruste dem for å kunne komme ut i normalt lønnet arbeid., legger han til. Selve bruktbutikken, som er en av Norges største i areal, er åpen tirsdag ettermiddag og lørdag formiddag. Men det er liv og røre i de gamle lokalene i Mjøndalen hele uken. To dager i uken holder butikken åpent for utsalg, og hver gang står det en kø av spente kunder utenfor når de åpner.

Vi jobber i utgangspunktet med mennesker, men vi har lært en del om det å drive butikk i løpet av disse to årene. Nå har vi funnet formen vi ønsker å ha i butikken, og vi har mange faste kunder som kommer innom oss for å handle eller for å ta en vaffel og en kopp kaffe i kafeen, sier Rosenhoff.

Samlingspunkt

Kafeen i andre etasje ble fort et samlingspunkt da den åpnet.   – At kafeen fungerer som et samlingspunkt for mange, setter vi stor pris på, sier Rosenhoff. I butikken finner man alt fra klær, bøker og andre småting til møbler. Og omsetningen i butikken øker for hver uke.   – Alt vi har i butikken er donasjoner fra mennesker i nærmiljøet. Disse menneskene er også med på å gjøre driften av Marita brukthandel mulig, sier Rosenhoff. For ved siden av de tre ansatte og de som er i arbeidspraksis, er de avhengig av de mange frivillige som hjelper til med å hente og sortere varer.  – De bidrar ikke bare med det fysiske arbeidet. De har ofte livserfaring og sosial kompetanse som hjelper de som deltar i arbeidspraksis. Det er en vinn vinn situasjon begge veier, sier Rosenhoff.

Gir av overskuddet

Deler av det fremtidige overskuddet av driften går til å finansiere annet arbeid i regi av Maritatiftelsen, samt støtte et rehabiliteringssenter for kvinner som har blitt utsatt for prostitusjon og grov vold i Kambodsja.