Elise Måsvær er det nyeste tilskuddet av ansatte i Marita Ung, og jobber hver tirsdag og fredag kveld for at unge i Oslo sentrum skal ha et godt og rusfritt tilbud. Her forteller hun litt hvordan det står til i Marita Ung, og hvordan mestring er et viktig begrep i deres arbeid.

Endelig er Marita Ung på plass i SubChurch/Subscene sine nye lokaler! Etter lang tid med usikkerhet rundt praktiske løsninger har vi nå startet opp Musikkverkstedet for høsten med et ordentlig bandrom og et godt musikktilbud for unge voksne i Oslo by.

Vi vet av erfaring at dette er et viktig tilbud for ungdommer i byen, hvor man ikke bare opplever et fellesskap innenfor trygge rammer, men også en kontinuerlig utvikling med et mål å jobbe mot. Ved slutten av hvert semester holder vi nemlig konsert for å vise hva vi har jobbet med, og veien dit oppleves selvsagt svært forskjellig. Noen har kanskje spilt eller sunget mye foran publikum tidligere, mens andre har aldri stått på en scene.

Men det er rart hva som skjer i oss når vi opplever mestring og blir støttet opp av andre – både av ledere og andre bandmedlemmer. Det er en følelse av å ville prøve mer, og å søke enda mer av den gode mestringsfølelsen, og å ønske denne følelsen for andre. Dette er en gnist som er uvurderlig i forhold til selvfølelse, utvikling og motivasjon, og ikke minst det å oppleve gjennom musikk at det harde arbeidet lønner seg. Dette må være et av de viktigste verktøyene som ungdommene involvert i Marita Ung får ta med seg videre.