Marita Gjøvik

”Et sted som bringer alle slags mennesker sammen…”

Hva er Marita Gjøvik?

Marita Gjøvik driver kontaktkafé, og holder til i Livets Senter sine lokaler på Gjøvik. Dette er et sted for en kopp kaffe og en samtale med noen du kanskje ikke ellers ville fått muligheten til å prate med. Åpent onsdager + torsdager 11-16.

Ta kontakt!

Telefon: (+47) 22 04 54 00
E-post: bjornaksel@marita.no
Adresse: Tordenskjolds gate 4A
Avdelingsleder: Bjørn Aksel Ringstad
facebook.com/maritagjovik

Gi en gave:

  • VIPPS til nr 14425

  • Kontonr: 3000 17 15050

  • SMS “Maritavenn” til 2003 (200kr/mnd)

Ingen er skapt for utenforskap

Stig Morten Seierstad, med-grunnlegger av Marita Gjøvik forteller: “Vi mener at ingen er skapt for utenforskap, derimot at alle er ment til å være en del av et samfunn. Visjonen er å være et sted som bringer alle slags mennesker sammen. Samlingene er et sted for en kopp kaffe og en samtale med noen du kanskje ikke ellers ville fått muligheten til å prate med. Det være folk fra kultureliten på Gjøvik til folk fra næringslivet, rusmiljøet, forskjellige kirkesamfunn, politiet, organisasjoner m.m. Vi ønsker å rive ned murer av fordommer på alle hold, for å møtes i en arena grunnet på nestekjærlighet, og være et sted som gir kraft og støtte til et hvert menneske med budskapet om at “du er du og du duger”.

Felleskap med lav terskel

Marita har hatt arbeid i fengselet på Gjøvik i lengre tid, men ønsket å få til mer lokalt arbeid. Derfor ble Maritakafeen her i Gjøvik startet, med en åpningsdag i uken. Her har folk fått et fellesskap med lav terskel, og et sted å gå til. Det er noe jeg selv kunne trengt når rutinene i hverdagen forsvant. Mange har ingenting når de kommer tilbake fra rehabilitering, og kan trenge hjelp til mye, slik som å forstå brev fra det offentlige, praktisk hjelp ved etablering og sosialt nettverk“, forteller avdelingsleder Bjørn Aksel. “Utenom kafeens åpningstider prøver vi å gjøre ting sammen som kan gi motivasjon og glede i hverdagen. Vi drar på hockeykamper, trener på treningssenter, har filmkvelder, spiller paintball og har samtaler.”

Ønsker du å bli frivillig?

Er du interessert i å være frivillig medarbeider i Marita Gjøvik ? Ta gjerne kontakt
for mer informasjon. Tlf (+47) 22 04 54 00. Nedre aldersgrense er 20 år.

Ta kontakt!

“De som ikke blir sett andre steder skal bli sett her!”

-Stig Morten Seierstad, med-grunnlegger av Marita Gjøvik

Nyeste artikler om Marita Gjøvik: