“Bedre å være to enn én, for de har god lønn for sitt strev. Om de faller, kan den ene reise den andre opp. Men stakkars den som er alene! Faller han, har han ingen til å reise seg opp. Likeså er det når to ligger sammen, så de blir varme. Men hvordan kan den som ligger alene, bli varm?” – Forkynneren 4:9-11

“Den som er ensom når han er alene er i dårlig selskap.” – Jean-Paul Sartre

Navneskiltene er på, smilene bak maskene ligger på lur, og en stolthet over jobben som har blitt gjort kjennes på kroppen.

Køen strakk seg langs hele langsiden av bygget, bildet er tatt 5 minutter før butikken åpnet.

D

et er lørdag 12. juni, og klokka er kvart på ti. Køen utenfor er lang, og spenningen i lokalene er til å ta og føle på. I flere måneder har gjengen fra M&E Second Hand sett frem mot dagen den nye butikken på Hasle skulle åpne. Det har vært en stor prosess, det å flytte en butikk på 2000 kvm fra et lokale til et annet, og som i alle flytteprosesser har det vært lange dager med den gnagende følelsen at tiden kanskje ikke strekker til. Men nå står alle klare, de som har vært med fra starten på Ensjø, til de som er helt ferske i M&E. Navneskiltene er på, smilene bak maskene ligger på lur, og en stolthet over jobben som har blitt gjort kjennes på kroppen. Før dørene åpnes samles alle medarbeidere til en “pep-talk”, noe som skjer før hver åpen butikk-dag. I dag har butikksjef Werner Ramberg på seg penskjorta, og daglig leder i Maritastiftelsen, Dag Jacobsen, holder en ekstra spesiell appell og takk til alle som har stått på den siste tiden; det er en aura av forventning i butikklokalene i Økernveien 99 i dag. Butikken skinner (bokstavelig talt, her har det blitt pusset og vasket til den store gullmedalje), og det bugner av skatter; nå er alt klart for åpningsfest!

Klokka ble omsider ti og gjestene ble ønsket velkommen med smilende øyne og en dose antibac fra “dørvakta”. Ettersom køen gikk langs hele byggets langside med de store vinduene, hadde mange planen klar på hva som skulle kuppes da de kom inn. Det tok ikke mange sekunder før de første møbler, malerier, og glasskrukker fikk nye eiere. Og dagen fortsatte i samme tempo. På fire timer, med kun 80 gjester i butikken om gangen, landet tallene på 400 betalende kunder, 686 besøkende, over 3500 varer solgt og en imponerende salgsrekord.

Takk til alle gjester, og ikke minst til alle flinke medarbeidere! Vi ser frem mot en god periode her på Hasle!

Daglig leder i Maritastiftelsen, Dag Jacobsen, holder en ekstra spesiell appell og takk til alle som har stått på den siste tiden.