Michelle Kapstad startet i Maritastiftelsen i 2019, og hadde ansvar for sosiale medier, Marita-magasinet, web og mer. I desember 2020 begynte hun å jobbe helgevakter i M&E sin bruktbutikk, og våren 2021 fikk hun ny jobb som arbeidsleder i M&E’s bruktbutikk på Hasle. M&E Hasle har i dag 7 ansatte (fordelt på 6 årsverk) og omkring 100 medarbeidere, bl.a. frivillige og i ulike tiltaksløp.

Hva var din vei inn i Maritastiftelsen, og hva gjorde at du ville jobbe med dette?

Jeg jobbet lenge freelance som grafisk designer, men var litt på utkikk etter noe mer forutsigbart, og savnet kanskje litt følelsen av å stå sammen med noen i jobbsammenheng. Så da Håkon Skaug tipset meg om en ledig stilling i Maritastiftelsen ble jeg veldig nysgjerrig og interessert. Jeg søkte, og fikk jobb som innholdsprodusent i en 50% stilling. Jeg trivdes veldig i en jobb hvor jeg jevnlig kunne omgås hyggelige kolleger, og jobbe med noe som er viktig for andre i en større sammenheng.

Du har jo fått en ny jobb i Maritastiftelsen – hvordan vil du beskrive jobben din i Marita i dag?

Jobben min som arbeidsleder handler om å tilrettelegge og lede arbeidet i bruktbutikken. Mitt hovedansvar er å sørge for at alle som jobber hos oss, enten de er frivillige, er kommet via NAV eller kriminalomsorgen, skal trives og kjenne på mestring. Sammen med alle medarbeidere på huset, passer vi som arbeidsledere på at det ser bra ut i butikken, at vi får solgt gode varer og representerer Maritastiftelsen og Erikshjälpen på en god måte.

Er det noen spesielle utfordringer du vil trekke frem i denne jobben?

Noe av det viktigste vi gjør som arbeidsledere er jo å passe på å se alle som er her – både medarbeidere og kunder. Det er jo veldig mange som er innom her, og alle vi som er arbeidsledere har jo lyst til å se alle på en like god måte. Så utfordringen blir kanskje å legge til rette for at alle skal kunne blomstre i det arbeidet de gjør. Det kan ta litt tid å kartlegge og forstå hva som må til for at alle trives og kjenne på tilhørighet. Dette er nok det mest utfordrende, men også noe av det jeg syntes er mest spennende med jobben min.

Det å være med å tilrettelegge for at andre skal kjenne mestringsfølelse er noe av det som er mest motiverende for meg

Michelle Kapstad er en kreativ og allsidig ressurs i Maritastiftelsen.

Hva brenner du for i jobben din? Hva er din motivasjon?

Jeg er jo veldig glad i konseptet med å kjøpe brukt – det er økonomisk ganske lurt, og også bra for miljøet. Det er viktig for meg. Men like viktig for meg er dette med å jobbe side om side med alle de som er her, det å være med å tilrettelegge for at andre skal kjenne mestringsfølelse er noe av det som er mest motiverende for meg. Alle trenger å kjenne på mestring, og å skape en plass for dette er utrolig viktig og fint. Det gjør at folk får litt mer tro på seg selv, og kan ta steget videre ut i arbeidslivet.

Hvordan ser fremtiden ut for M&E?

Vi har mye spennende på gang. Det er ikke alt jeg kan si så mye om enda, men vi har noen interessante greier på gang nå. Jeg tror fremtiden ser veldig lys ut.