Det er noe spesielt med førjulstiden. Julemusikk, handlegater fulle av julelys, vinduer med lysende julestjerner og advents​staker. Mange ser frem til en roligere tid, og fine dager med kjente og kjære. Å tenne lys på denne tiden, hvor dagene er mørkest og solen lengst unna, er en symbolsk tradisjon. For lyset blir ekstra viktig for oss når det er mørkt.

Dag B. Jacobsen, daglig leder i Maritastiftelsen.

Det minner meg om det Jesus sier i bergprekenen: «Man tenner ikke en oljelampe og setter under et kar, men på en holder, så det lyser for alle i huset. Slik skal også deres lys skinne for menneskene». Når vi nå pynter hus, kjøper jule​­gaver og planlegger juleselskap, tenker jeg på disse ordene og det arbeidet vi ønsker å gjøre i Marita­stiftelsen. Mange av dem vi møter i vår virksomhet befinner seg i vanskelige situasjoner og livskriser. Noen føler seg helt alene i en kald og mørk verden. For mange blir julen en tid full av påminnelser om dette, og lyset som skinner i de mange vinduer blir bevis for alt man mangler, og hvor alene man er.

Mange av oss er kanskje mest komfortable med å tenne lys i rom hvor det ikke er så veldig mørkt fra før av. Denne juletiden tenker jeg derfor ekstra på alle dem som befinner seg på et mørkt sted i livet. Det er mye vi i Marita­stiftelsen ikke kan gjøre, og det er ikke alle vi klarer å hjelpe. Men det kan bety en enorm forskjell å ha noen å gå sammen med. Vi kan ikke fjerne mørket der ute, men vi kan alle tenne et lys. Det er da vi bringer kjærlighet dit andre ikke når.

På vegne av Maritastiftelsen vil jeg takke deg for all støtte i året som har gått. Må du og dine kjære får en riktig god juletid, med Guds fred og velsignelse.

– Dag B. Jacobsen, daglig leder i Maritastiftelsen