De siste årene har Jette engasjert flere av sine bekjente til å strikke pulsvarmere til kvinnene som besøker Marita Women sitt arbeid i Maritakafeen. Her er historien og motivasjonen bak prosjektet, fortalt av Jette selv. 

Fra venstre: Siv Isachsen Holm, Jette og Kristin Strandengen som tester ut den alkoholfrie champagnen

“Som dansk har jeg alltid vært småmisunnelig på den store dugnadsånden og de store pengesummene som den norske tv-aksjonen samler årlig. For fem år siden tenkte jeg i stedet for å sitte å være småmisunnelig, kunne jeg kanskje gjøre noe, selv om det ble annerledes. Fra min far har jeg lært du skal se de mennesker som andre ikke ser.”

“Jeg har brukt pulsvarmere både sommer og vinter, inne som ute, og tenkte at det kanskje var en idé å strikke pulsvarmere til kvinnene Marita Women er tilgjengelig for i Maritakafeen. Jeg tok en telefon til kafeen, som gjerne ville gi ut disse. Jeg var så opptatt av å få ideen på tegnebrettet at jeg glemte at jeg ikke kan strikke selv. Derfor tok jeg noen telefoner og de jeg ba om hjelp sa heldigvis ja, selv om de kanskje synes det var et merkelig tiltak.”

I dag strikkes det pulsvarmere fra Trondheim i nord til Danmark i sør.”

I dag strikkes det pulsvarmere fra Trondheim i nord til Danmark i sør.”

 “I dag strikkes det pulsvarmere fra Trondheim i nord til Danmark i sør. Etterhvert er det blitt til et lite prosjekt vi kaller For kropp og sjel. Når vi har skrevet sjel er det fordi vi håper mottakerne føler seg sett, gjennom at noen har satt seg ned og strikket eksklusive pulsvarmere, bundet med silkebånd og skrevet et kort med en personlig hilsen fra de som har strikka. Så langt tror jeg kafeen har delt ut over 200 pulsvarmere.”

 “Vi ønsket å markere fem års virke med bobler (alkoholfritt), stettglass og pikekyss til våre mottakere. Pengene til markeringen kom vippsende fra en giver. Personalet ved de tre ulike aktørene som formidler våre pulsvarmere, var positive til dette initiativet. I Maritastiftelsen ble denne markeringen kombinert med det årlige julebordet for Marita Women i november.”

Fine pulsvarmere i forskjellige stiler