Marita Bo er et botilbud for unge voksne i aldersgruppen 18 til 25 år, som av ulike grunner trenger et trygt sted å bo. Formålet er å skape en god ramme for hverdagen gjennom fellesskap, samtaler og oppfølging. Målet er å bevisstgjøre beboerne på sine ressurser, slik at de kan møte livets utfordringer og muligheter på en god måte. Nå skal du få møte Michael Juliussen, tidligere frivillig i Marita Bo. Han trivdes godt med å bo der og forteller gjerne om perioden han bodde i Maritastiftelsen sitt bokollektiv, øverst på Grünerløkka. 

Jeg syns det er en veldig fin måte å leve livet på. Å bo sammen med folk jeg er glad i, skulder til skulder gjennom hverdagen, med alt det har å by på. Folk er forskjellige og har behov for ulike ting. Jeg er glad i de jeg bor sammen med og ønsker å støtte de når de har behov for det. Vi er støttespillere for hverandre og står sammen. 

For meg er det også viktig at jeg ikke skal lære noen hvordan de skal leve livet sitt. Jeg ønsker bare folk det beste og har ingen pekefinger å peke med. Det er ikke alltid jeg kan gi folk svar på det de ønsker eller fikse problemene deres, men jeg kan stå sammen med de likevel. 

Et viktig element for meg er at vi er tydelige på hva vi tror på. For meg er det Jesus som gir meg den styrken jeg trenger og gir meg kjærligheten til å møte menneskene rundt meg på en best mulig måte. Det er Jesus som gjør det mulig. 

Når alt kommer til alt er mitt størst ønske at de jeg bor sammen med har det godt og skal få en god fremtid.  

Ukene ser forskjellig ut fra beboer til beboer, likevel ønsker botilbudet å legge til rette for å kunne skape gode relasjoner og gi en fin ramme til hverdagen. Hver mandag er det felles kveldsmat for alle som måtte ønske. Hver onsdag er det obligatorisk fellesmiddag med påfølgende aktivitet, der vi gjør alt fra å gå på skøyter til å ha temakveld. Beboere og frivillige følges også opp av ansatte i Marita Bo og har jevnlige samtaler. Målet er å skape en trygg og god hverdag for alle som bor der.